Audit dobavljača!

Dana 18.08.2016.godine u ime “POBJEDA” Tešanj, menadžer kvaliteta ove firme Šefket Turalić je po planu audita uradio ocjenu dobavljača “UNIGAL” Šenčur (pored Kranja) Slovenija.

Da je život pun raznih iznenađenja potvrdilo se to i na ovom auditu. Nakon predstavljanja predstavnika firme i saznanja da nose prezime Šifrer, auditor se sjetio pjevača 80.-tih Andreja Šifrera i pitao pristune da nisu u kakvom srodstvu! Domaćini nisu krili iznenađenje i radost da neko nakon 35 godina pamti nekog pjevača iz Slovenije! Ubrzo se u prostorijama pojavio lično pjevač Andrej i našem auditoru uručio CD na kojemu su te pjesme koje su se slušale tada na kasetama i pločama! Dogovoren je i dolazak u Tešanj gdje bi Andrej na našoj Gradini održao mini koncert. (pregovori: Udruženje Stari Grad Tešanj – Andrej u toku!).

Poslije urađenog audita, domaćini su pokazali ljepote rezidencije Brdo pored Kranja, mjestu gdje su Karađorđevići a potom i drug Tito dočekivali strane diplomate. Sada je to u vlasništvu slovenačke Vlade i tu se primaju strane delegacije uz najveće vojne i političke počasti.

Uživajte u slikama u prilogu!