NA KAFI SA DOVEČAROM!

U ponedjeljak 24.11.2014.godine Šefket Turalić se susreo nakon 6 godina sa gdinom Bojanom Dovečarom. Gdin Bojan Dovečar je lead auditor za više sistema i smatram ga najvećim poznavaocem sistema s kojima lično surađujem.

Davne 1998.godine gdin Dovečar je (22.04.1998.godine) obavio je i PRVI CERTIFIKACIJSKI AUDIT U BiH po tadašnjoj verziji ISO 9001:1994, u firmi “POBJEDA” Tešanj!

“POBJEDA” Tešanj je tako ušla u istoriju kao PRVA firma u BiH koja je verifikovala svoj sistem kvaliteta po ISO 9001!!! PRIJE 16 GODINA!!!

Gdin Dovečar je veliki zaljubljenik u Bosnu, rado dolazi u našu zemlju a ovih dana, onako penzionerski, se uputio na mini turneju sa svojom suprugom.
Na poziv da se vidimo rado sam se odazvao, malo vremena da bi se ispričali o svemu, ali meni uvijek ovakvi susreti probude emocije i sjećanja na moje početke u savjetovanju. Gdin Dovečar je imao jako veliki uticaj na moje daljnje opredjeljenje u ovom poslu.

Nadam se da će uskoro biti još ovakvih posjeta, jer kako reče Bojan: sada sam penzioner i prepolovio sam broj audita na godinu!