U firmi Medena Commerce Tešanj Šefket Turalić obavio edukaciju radnika ove firme!

Danas 21.03.2014.godine, po planu edukacija koje je usvojilo najviše rukovodstvo za 2014. godine na redu je bila tema: KOJIM PUTEM PREMA EU I AUTOINDUSTRIJI?

Naš predstavnik je održao predavanje na ovu temu uvodeći nove radnike od zahtjeva sistema upravljanja kvalitetom, preko zahjteva sistema okolinskog upravljanja do zahtjeva autoindustrije: ISO/TS 16949:2002 (zahtjevima sa kojima se ova firma već susreće u zadnjih par godina od strane njemačkog tržišta).

Na samom početku radnicima se obratio vlasnik i direkotr ove firme, koja je kao prva privatna firma u tešanjskom kraju (poslije “POBJEDA”, Mann Hummel”, “ENKER” i FAD Jelah) krenula putem kvaliteta usvajajući sistem upravljanja kvalitetom po zahtjevima tadašnjeg ISO 9001:2000 – davne 2002.godine!
U svom uvodnom obraćanju direktor firme gdin Fikret Ireiz je naglasio važnost edukacija u sistemu poslovanja te saopćio da se ove godine u firmi planiraju i edukacije iz stručnih oblasti: zavarivanje, vrste i osobine materijala do raznih seminara vanjskog porijekla.

Na kraju, se radnicima obratila i gđa Selma Bradarić, direktorica Opšteg sektora u firmi te kroz album slika od samih početaka podsjetila sve tadašnje radnike i pokazala i mladim radnicima početke firme MEDENA COMMERCE.